ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΜΑΣ

Η οργανωση των villages

Τι είναι τα villages

 

Τα village είναι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες , σε εξαιρετικές τοποθεσίες που εκτός απο διαμονή και διατροφή, προσφέρουν στους πελάτες τους πολλές δραστηριότητες: διασκέδαση, spa, σπορ... Στόχος των  εργαζόμενων  όλων των τμημάτων  είναι να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στους πελάτες.

Ο chef de village είναι ο Διευθυντής του village και  πλαισιώνεται από 5 υπεύθυνους τμημάτων, τους G.5 οι οποίοι είναι οι εξής : Yπεύθυνος Oικονομικών, Υπεύθυνος Ανθρώπινου Δυναμικού, Υπεύθυνος Συντήρησης, Υπεύθυνος Ξενοδοχειακού Τομέα και Υπεύθυνος Τομέα Αναψυχής.

Η ύπαρξη αυτών των θέσεων ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος του village και τις προσφερόμενες υπηρεσίες. Σε ορισμένα villages, οι θέσεις του Υπεύθυνου Ξενοδοχειακού Τομέα και Υπεύθυνου Τομέα Αναψυχής δεν υπάρχουν,έτσι οι υπεύθυνοι των τμημάτων αυτών των 2 τομέων αναφέρονται απευθείας στον chef de village.

 

Ποιος είναι ο ρόλος του chef de village

Είναι o διευθυντής του village. Eίναι υπεύθυνος/η για ότι συμβαίνει στο village . Η εμπειρία του, οι οργανωτικές και επικοινωνιακές του ικανότητες τον κάνουν ικανό manager και χαρισματικό ηγέτη που, σε οποιαδήποτε στιγμή, μπορεί να δώσει ψυχή και ζωντάνια στο resort

Ποιος είναι ο ρόλος των υπεύθυνων τμημάτων

Οι υπεύθυνοι των τμημάτων διαχειρίζονται μια ομάδα απο G.O και/ή G.E (ομάδες 2 έως 100 ατόμων) και είανι υπευθυνοι για την οργάνωση και την σωστή λειτεουργία του τμήματος τους. Με τον chef de village, αξιολογούν τις ικανότητες των υπεύθυνων δραστηριοτήτων και των G.O και των G.E.

Ποιος είναι ο ρόλος του υπεύθυνου δραστηριοτήτων

Η οργάνωση κάποιων τμημάτων απαιτεί την ύπαρξη όχι μόνο υπεύθυνου τμήματος αλλά και υπεύθυνου δραστηριότήτας.
Για παράδειγμα, το τμήμα των σπορ διοικείται από τον υπεύθυνο των σπορ, όμως το κάθε σπορ διοικείται από τον υπευθυνο δραστηριότητας. π.χ. ο υπευθυνος του γκολφ αναφέρεται στον υπευθυνο των σπορ......

Τι σημαινει G.O

Ο G.O ή Gentil Organisateur είναι ο υπάλληλος του Club Med. Το όνομά του είναι επινόηση του Club Med. Ο G.O είναι πρεσβευτής της φιλοσοφίας του Club Med και τηρεί τις 5 αξίες της εταιρείας: ευγένεια, ελευθερία, υπευθυνότητα, καινοτομία και πολυπολιτισμικότητα.

Τι σημαίνει G.E

Ο G.E. ή Gentil Employé είναι επίσης υπάλληλος του Club Med. Έχει διαφορετικό status απο τον G.O. Οι G.O και G.E αποτελούν την ίδια ομάδα και εργάζονται προς τον ίδιο στόχο: την ικανοποίηση του G.M. Ασκούν διαφορετικά αλλά αλληλοσυμπληρούμενα επαγγέλματα.

Τι σημαίνει G.M

Ο G.M ή Gentil Membre είναι ο πελάτης του Club Med. Οι G.M ανήκουν σε οποιαδήποτε ηλικία, μεμονωμένοι πελάτες, ζευγάρια, ή με οικογένεια. Έχουμε πελάτες από ολό τον κόσμο, που κάνουν διακοπές στα υπέροχα villages μας , όπου G.O και G.E εργάζονται προκειμένου να τους προσφέρουν αξέχαστες διακοπές.