ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΜΑΣ

Myriam
Σεφ Κουζίνας

Myriam
 • Ημερομηνία εισαγωγής στο Club Med :
  Απρίλιος 2004
 • χωριά :
  Vittel, Wengen, Opio en Provence, Athenia, La Caravelle, Tignes Val Claret, Da Balaia, La Pointe aux Canonniers
 • Σπουδές :
  ΒΕΡ (διαγωνισμός επαγγέλματος) στο Catering, Baccalaureat στο Catering
Μίνι-CV
 • Chef de Partie
 • β' σεφ Κουζίνας
 • Σεφ Κουζίνας
Η ζωή μου θα ήταν διαφορετική σε μια παραδοσιακή κουζίνα

Ακόμα θυμάμαι, ήταν Απρίλιος του 2004. Είχα αποφασίσει να εργασθώ στο Club Med γιατί ήξερα πως αυτή η επιχείηιση πρότεινε θέσεις στον τομέα των Ξενοδοχειακών και της Εστίασης σε ολόκληρο τον κόσμο. Εκείνη την εποχή ήθελα να συμπληρώσω την εκπαίδευσή μου ταξιδεύοντας για να ανακαλύψω και να μάθω νέες μαγειρικές σπεσιαλιτέ.

Έχοντας ήδη αποκτήσει πολλές όμορφες εμπειρίες σε ένα εστιατόριο γαστρονομίας και σε catering πολυτελείας, το βρήκα φυσικό να κάνω αίτηση για Chef de Partie. Πέρασα την πρώτη μου σαιζόν στο Vittel και μετά σε άλλους προορισμούς: στην Ελβετία, την Ελλάδα, την Γουαδελούπη, την Πορτογαλία... Πρέπει να γνωρίζει κανείς πως η πολιτική Ανθρώπινου Δυναμικού του Club Med προωθεί την ανέλιξη εντός της επιχείρησης, κι έτσι πέρασα απο τη θέση του Chef de Partie σε sous-chef Κουζίνας μόλις σε 3 χρόνια

Σήμερα έχω τη θέση Σεφ Κουζίνας στο κέντρο διακοπών La Pointe aux Canonniers, στον Αγ. Μαυρίκιο. Η καθημερινότητά μου συνίσταται στη δημιουργία των μενού, τη διαχείριση του προϋπολογισμού και του προσωπικού της κουζίνας. Σε αυτό το επάγγελμα, πρέπει να έχεις καλές μαγειρικές γνώσεις, να είσαι οργανωμένος και διαθέσιμος, αυτό ειναι πολύ σημαντικό. Επειδή έχω πάθος με την μαγειρική, μου αρέσει να μεταδίδω τις γνώσεις μου στην ομάδα μου και η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου είναι να βλέπω πως ακολουθούν τις συμβουλές μου και εξελίσσονται.

Το Club μου επέτρεψε να αποκτήσω αυτοπεποίθηση και να ξεπεράσω την εσωστρέφεια μου.. Στο Club Med, ακόμα και σαν μάγειρας, έχετε τη δυνατότητα της επικοινωνίας με τους πελάτες, να κουβεντιάσετε για να τους παρουσιάσετε τα πιάτα του μπουφέ. Πολύ συχνά, σκέφτομαι πως η ζωή μου θα ήταν πολύ διαφορετική αν βρισκόμουν σε μια παραδοσιακή κουζίνα και πως είμαι πολύ τυχερή που μπορώ να εργάζομαι σε τόσο μοναδικές τοποθεσίες, με μια δεμένη ομάδα με όρεξη και σε μια ατμόσφαιρα συντροφικότητας. Αυτό με κάνει πραγματικά να θέλω να μείνω.