ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΜΑΣ

Anthony
Σεφ ζαχαροπλάστης

Anthony
 • Ημερομηνία εισαγωγής στο Club Med :
  Μάιος 2010
 • χωριά :
  Grégolimano, Méribel, Vittel
 • Σπουδές :
  BEP (τεχνικός διαγωνισμός) για Ζαχαροπλάστη, συμπληρωματική κατεύθυνση για επιδόρπια)
Μίνι-CV
 • Ζαχαροπλάστης
 • Υπεύθυνος Τμήματος Ζαχαροπλαστείου
Δεν θα μπορούσα να ζήσω όλες αυτές τις εμπειρίες εκτός του Club Med

Μετά την απόκτηση του πτυχίου Ζαχαροπλάστικής, ολοκλήρωσα την εκπαίδευσή μου εργαζόμενος σε φούρνο, ζαχαροπλαστείο, σοκολατοποείο και εστιατόριο. Μια μέρα, μιλώντας με ενα μέλος της οικογένειάς μου, που τότε ήταν Υπεύθυνος Ζαχαροπλαστείου στο Trancoso Club, συνειδητοποίησα πως μια καινούργια επαγγελματική εμπειρία στο χώρο του τουρισμού  με περίμενε.

Εργάστηκα στην πρώτη μου σαιζόν ως ζαχαροπλάστης στο Γρεγολίμανο στην Ελλάδα. Αν και είχα πολλά χρόνια εμπειρίας , δεν είχα εργαστεί κατ'αυτό τον τρόπο πριν. Στο Club Med, εκτός απο πολύ καλές τεχνικές γνώσεις, πρέπει να επιδεικνύεις προσαρμοστικότητα. Δούλεψα πολύ πάνω σε νέα υλικά, τοπικά υλικά που δεν γνώριζα και δεν είχα μεταχειριστεί πριν!

Το περιβάλλον στο Club Med είναι επίσης πολύ διαφορετικό απο εκείνο σε ένα ζαχαροπλαστείο ή σοκολατοποιείο. Δεν γνώριζα τις αξίες της εταιρείας όταν μπήκα στο Club. Πολυπολιτισμικότητα, πρωτοπόρο πνεύμα, υπευθυνότητα, ευγένεια, ελευθερία... δεν μου έλεγαν και πολλά. Έμαθα στη συνέχεια. Έμαθα πώς να διαχειρίζομαι καλύτερα τις παραγγελίες μου, να αξιοποιώ τους μπουφέδες μου, να αναπτύσσω την έννοια της εξυπηρέτησης, να χαμογελώ σε όλες τις συνθήκες, να διαχειρίζομαι μια ομάδα...…

Τώρα είμαι Υπεύθυνος Ζαχαροπλαστείου. Το Club μου επέτρεψε να εξελιχθώ γρήγορα, να αυξήσω την αυτονομία μου και να επιβεβαιώσω την δημιουργικότητά μου. Τα ταξίδια επίσης μου άνοιξαν το μυαλό: εμπλούτισα την επαγγελματική μου πορεία μοιράζοντας τις μαγειρικές μου γνώσεις με τους άλλους G.Os ή μαθαίνοντας να φτιάχνω νέα γλυκά χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα... και δεν θα το μάθαινα ποτέ αυτό αν έμενα σε ενα συνηθισμένο ζαχαροπλαστείο!